mali servis

Mali Servis – Royal Auto Delovi

MALI SERVIS

Mali servis podrazumeva menjanje filtera i motornog ulja automobila, potrebno ga je redovno održavati kako ne bi došlo do nastanka novih problema Vašeg vozila.

U našoj ponudi možete pronaći delove malog servisa za sve vrste automobila po najpristupačnijim cenama.

Dovoljno je samo da nam pošaljete tačne podatke o vozilu a mi ćemo u skladu sa Vašim zahtevima pronaći najbolje rešenje i po ceni i po kvalitetu.

Posedujemo proverene marke motornog ulja kao što su: Castrol ulje, Total ulje, Mobil ulje, Selenia ulje i mnogi drugi, pogledajte potpunu ponudu ovde.

NAJČEŠĆA PITANJE NAŠIH KLIJENATA

ŠTA PODRAZUMEVA MALI SERVIS AUTOMOBILA?

Mali servis automobila je vrlo važna stvar Vašeg vozila i njegovog motora. Ono što se obavlja u toku malog servisa jeste menjanje filtera i ulja. 

U odnosu na velki servis, automehaničari su doneli odluku o tome sta bi trebalo da podrazumeva mali servis Vašeg ljubimca.

Radnje koje se vrše tokom malog servisa su sledeće:

Promena filtera ulja, filtera kabine, filtera vazduha, filtera goriva, ulja i  dolivanje tečnosti.

Veliki broj ljudi donese odluku da uštede svoj novac i odluče se na korak “Mogao bih mali servis obaviti i sam!”.  Međutim, tim potezom može doći do problema jer mali servis nije samo zamena gore pomenutih delova.

Ovim pristupom izostavljamo i propuštamo jednu bitnu stvar, a to je proveravanje sistema na Vašem vozilu.

Kvalifikovan auto servis će sporedno od promene auto delova takođe izvršiti i proveru izduvnog sistema, sistema za upravljanje, transmisije i jos mnogo toga.

Ako auto servis primeti neki problem oni će Vam naglasiti u kom vremenskom intervalu bi trebalo izvršiti popravak kako ne bi došlo do daljnjeg širenja i nastanka novog problema.

NA KOLIKO SE RADI MALI SERVIS?

Važna stvar, uvek poštujte servisni interval na Vašem vozilu koji su propisali i sami proizvođači automobila.

U većini slučajeva mali servis je potrebno izvršiti na pređenih 10 000 km – 15 000 km.

Vrlo je važno promeniti motorno ulje auta barem jednom godišnje iako možda niste prešli preporučenu kilometražu.

Ako Vaša kilometraža na godišnjem nivou dosegne 29 000 km, tad je neophodno uraditi mali servis i dva puta.

Noviji automobili poseduju na instrument tabli servisni interval, što olakšava  korisnicima vozila da ne razmišljaju puno o toj potrebi vozila.

U zavisnosti od automobila interval može biti i znatno povećan npr 30 000km. U slučaju da se vozilo kretalo pod otežanim uslovima, neophodno je odraditi servis i pre vremena.

Pod otežanim uslovima se svrstava i konstantna kratka i duga vožnja, učestalo paljenje vozila, a posebno na niskim temperaturama kada motoru vozila ne može podići radnu temperaturu.

Osim preporuke, bitno je i kako koristite automobil. Vožnja u ekstremnijim uslovima, mnogo stani-kreni relacija, opterećenost vozila i slično smanjuju interval zamene svih potrošnih delova.

KONTAKTIRAJTE NAS I SAZNAJTE CENU MALOG SERVISA ZA VAŠ AUTOMOBIL.

 

CENA MALOG SERVISA

Cena ovog servisa zavisi od marke samog automobila. Delove koje je potrebno promeniti imaju različite vremenske intervale .

Takođe utiče i složenost posla koje dočekuju Vašeg majstora, kao na primer na automobilu “A” filter goriva se menja ispod haube dok kod automobila “B” filter se menja ispod vozila. 

Konačna cena zavisi da li je servis prvi drugi ili treći. S obzirom da su vremenski intervali za delove različiti nekad se menja samo ulje i po koji filter dok u nekim slučajevima je potrebno promeniti i više delova.

Prosečna cena je od 50-150e.

Pozovite

060 61 00 280

Royal auto delovi

Najveći izbor auto delova po najpovoljnijim cenama

Pošaljite UPIT odmah